Jeugdwerk


Vanaf 25 september zijn er weer clubavonden voor de jongeren. De jongste groep heeft de naam Discover en daar mogen de jongeren van groep 7 en 8 naar toe, Daar gaan ze op een speelse manier om met het geloof en ze sluiten af met een spel. Zo’n avond duurt een uurtje en de kinderen en de leiding gaan weer met een voldaan gevoel naar huis.

Dan hebben we de groep W4You, dit zijn de jongeren van de middelbare school. Op deze avond behandelen ze een onderwerp uit de bijbel. Deze groep is rond de 25 jongeren. De groep wordt verdeeld in kleinere groepjes om het onderwerp te bespreken, na ongeveer 20 min komen alle groepen weer bij elkaar en wordt bekeken hoe de groepjes er onderling tegen het onderwerp aan staan, ook deze avond wordt met een spel afgesloten. Deze avond begint om 19.30 uur en is meestal rond 21.30 uur afgelopen. Ook is er een volleybal toernooi waar ze elk jaar aan mee doen, en het voetbal toernooi is ook elk jaar van de partij. Elk jaar is er ook een spel waar zo’n 10 clubs uit de regio aan mee doen, het wordt vanuit je eigen club gebouw gespeeld, de opdrachten lever je via de mail of mobiel in en wordt beoordeeld door een jury. Eind van de avond word de winnaar bekend gemaakt.

Rond de klok van 20.30 uur komen de oudst jongeren binnen voor hun avondje be-one. Deze groep is voor de leeftijd 16 plus. De leiding heeft hier ook een inleiding voorbereid die behandeld word. Onder het genot van een kop koffie of thee word er gediscuteerd over hoe iedereen er over denkt. Meestal wordt ook hier met een spel afgesloten. Rond de klok van 22.00 uur gaat een ieder weer richting huis.

Er zullen ook tot aan het nieuwe jaar 5 tienerdiensten gehouden worden. Deze diensten beginnen om 11.00 uur in de kelder van het trefpunt, is altijd op een zondag. Deze dienst staan onder 2 volwassen die de dienst hebben voorbereid. Hier worden liederen gezongen en gesproken over van alles wat er in de bijbel staat geschreven. Na de dienst is er nog gelegenheid voor koffie of thee en gezellig samen zijn.

Tot slot,
Er is als het goed is bij iedereen een flyer in de bus gekomen met het jeugd progamma, hier kun je zien wanneer er voor jou iets te doen is. Mocht je geen flyer hebben gehad mag je mij altijd bellen, dan zorg ik dat je er een krijgt. Ik en alle leiding hopen jou gauw te zien op een van de avonden.

Tot ziens
Jeugdouderling Frits van der Meulen
Telefoonnummer: 06 54292940